Sobre el Penedès Gastronòmic

La tradició vinícola, la varietat de cuina tant de mar com de muntanya o el xató són alguns dels elements gastronòmics que comparteixen les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i  el Garraf, amb les quals es forma la regió natural del Penedès.

La força gastronòmica de la regió es troba principalment en la qualitat dels seus vins de la Denominació d’Origen Penedès i els seus caves, amb una trajectòria que comença al s.IV a.C, es manté durant l’Edat Mitjana, viu la seva revifalla al s.XIX i, un cop solventada la fil·loxera, la indústria segueix avançant fins l’estabilitat actual.

Sobre el blog de Penedès Gastronòmic

Penedès Gastronòmic és un blog de recomanacions dels menjars que es poden degustar a la regió, la intenció del qual és anar més enllà de les llistes de restaurants o de les pàgines de ressenyes que, tot i ser molt útils, els manca un toc personal. I així és precisament com es planteja el blog, des del punt de vista d’un amic que et proposa un restaurant que li ha semblat especial pel seu ambient agradable, el preu assequible i el menjar de primera.

Normalment parlo de restaurants, però també ho faig de cellers, botigues, bars, pastisseries o fires relacionades amb el sector. No sempre es tracta la cuina tradicional. A Penedès Gastronòmic també te cabuda la cuina més innovadora,  la que mira més enllà de les nostres fronteres o la que ofereix opcions veganes. Hi ha per tots els gustos!

Sobre l’autora  del blog de Penedès Gastronòmic

El Penedès és la meva terra adoptiva. De petita estiuejava a Calafell, un poble mariner amb una gastronomia que ha quedat per sempre unida als meus records: les paelles als restaurants informals després d’un matí de platja, la sardinada popular, el gelat tot passejant pels voltants del castell quan començava a baixar el sol o les nits d’estiu que anàvem ben mudats a menjar un plat de peix a un restaurant vora el mar.

Als vint-i-pocs vaig anar a viure a El Vendrell, capital de la comarca del Baix Penedès, i vaig descobrir els pobles d’interior i la seva cuina de muntanya, i també el xató i els vins i caves de la zona, tots ells boníssims.

Em confesso una mica “foodie”. Intento estar assabentada de les últimes tendències culinàries i els locals alternatius. M’agrada descobrir restaurants que tenen un toc especial i després poder compartir amb els meus amics aquests petits tresors que he trobat. I això és el que vull fer amb tots vosaltres des d’aquest blog. Desitjo que us agradin les meves recomanacions i desprès podem comentar-les.

Fotografia del perfil d’Instagram

Tota a meva vida he tingut una alimentació basada principalment en plantes, però no ha estat fins a principis del 2020 que he fet un salt definitiu al veganisme. Per això, les primeres entrades del blog inclouen plats amb aliments d’origen animal.

A instagram tinc un perfin específic de veganisme al Penedès: @penedes_vegano.

Agraïments

Dono les gràcies a la meva família per transmetre’m els coneixements gastronòmics i l’amor per la bona cuina.

Als amics els agraeixo totes les recomanacions gastronòmiques que em fan i els llocs on em porten. Sempre encerten!

I, sobre tot, al Jordi, la Lena i el Pol, per la seva companyia en aquesta aventura.