El relat gastronòmic del Restaurant Casanova

Com tot bon relat, el Restaurant Casanova t’atrapa des del principi, fins i tot abans d’arribar. El camí que et porta cap a ell va deixant enrere la civilització per endinsar-se en el paisatge de vinyes del Penedès.

El Restaurant Casanova es troba situat a la Finca Cal Tòfol, al barri de La Bleda de Sant Martí Sarroca. L’antiga finca, reconvertida en petit hotel rural i restaurant, fusiona la seva imatge exterior de masia típica catalana amb la decoració oriental del jardí. El resultat es tradueix en una atmosfera de serenitat que es prolonga cap als espais interiors.

Entrada al Restaurant Casanova
Entrada al Restaurant Casanova

A partir d’aquí ens hem de deixar portar (en sentit literal), ja que l’experiència màgica que anem a viure ens porta per diferents localitzacions. Relaxem-nos i obrim la ment a un show integral. Perquè menjar al Restaurant Casanova és assistir a un espectacle que combina gastronomia, enologia, interiorisme  i una mica de teatre.

La vetllada comença a la sala lounge. Ens donen la benvinguda amb una copa de cava Rovellats (el celler que està just al costat) i unes patates xips d’anís, i ens conviden a seure còmodament i decidir quin menú triarem. Ens ofereixen dos menús degustació, el Casanova, el que provarem, i el Gran Casanova, que compta amb un nombre superior de plats. Tots dos comencen amb un aperitiu al bosc i continuen amb una degustació molt completa de plats a la sala principal.

Cava Rovellats i xips d'anís
Cava Rovellats i xips d’anís

El Bosc Oníric

Ens traslladem al Bosc per continuar el recorregut. Com sortida d’un conte, la sala on es troba el Bosc està perfectament condicionada per a l’experiència, amb un attrezzo específic per a cada moment.

El narrador del conte ens acompanya discretament i ens mostra i explica els diferents aperitius, que aniran maridats amb  una copeta de vermut americà.

Comencem fent un pícnic a la natura, on una cullerada de tomàquet confitat i parmesà és el tresor amagat al cistell d’una bicicleta.

tomàquet confitat i parmesà

tomàquet confitat i parmesà

Ens traslladem a l’Índia a degustar un cruixent de bacallà amb curri i cúrcuma d’una paradeta del carrer.

cruixent de bacallà amb curri i cúrcuma

cruixent de bacallà amb curri i cúrcuma

Uns bombons de carbassa i crema d’Idiazabal ens esperen a un jardí zen, tan temptadors que he oblidat fer la foto.

El Restaurant Casanova

La sala principal del restaurant està decorada de forma elegant, combinant l’estil rústic i sofisticat.

L’equip del restaurant està perfectament sincronitzat. El seu treball és excel·lent en tots els sentits. En quant a tracte, ens sentim atesos, mimats, rebem les explicacions dels plats, ens pregunten si tot és correcte, ens aconsellen, però tot en la justa mesura. Els plats són innovadors i creatius, molt elaborats però sense perdre la identitat. La matèria prima, de primeríssima qualitat. La forma de treballar els aliments, òptima. La presentació, adaptada segons la necessitat. El resultat, perfecte.

Els plats del menú degustació

Comencem amb rovell d’ou amb gust de pollastre.

rovell d’ou amb gust de pollastre

rovell d’ou amb gust de pollastre

Crema de carbassa i llet de coco amb una base de iuca i calèndula, acompanyada d’una galeta cruixent d’arròs.

Crema de carbassa i llet de coco amb una base de iuca i calèndula

Crema de carbassa i llet de coco amb una base de iuca i calèndula

Espàrrecs acompanyats per una salsa de festucs i anet.

Espàrrecs acompanyats per una salsa de festucs i anet

Espàrrecs acompanyats per una salsa de festucs i anet

I com a plats forts, comencem amb el salmó d’Alaska macerat en cítrics amb salsa de blat de moro i flors cítriques com a acompanyament.

salmó d’Alaska macerat en cítrics amb salsa de blat de moro i flors cítriques

salmó d’Alaska macerat en cítrics amb salsa de blat de moro i flors cítriques

Melós de vedella, plat realitzat amb uns procediments complexos, entre ells el fumat, que han donat un resultat impressionat.

Melós de vedella

Melós de vedella

Davant nostre preparen el kakigori, unes postres tradicionals del Japó, molt semblant a un granissat, però amb una textura més suau. Podem triar el gust del xarop entre maduixa, taronja i mojito.

kakigori

kakigori

I, per acabar la degustació, crema d’haba tonka i cremós de terra de xocolata i terra de cafè. L’haba tonka és una llavor que ve de l’Amèrica tropical i ens recorda al gust de la canyella.

crema d’haba tonka i cremós de terra de xocolata i terra de cafè

crema d’haba tonka i cremós de terra de xocolata i terra de cafè

Continuem el recorregut

El recorregut passa per la cuina, on ens aturem a felicitar l’equip del restaurant pel gran treball que realitzen.

Per fer el cafè tornem a la sala lounge. Una original presentació del sucre ens forma de cotó ens recorda els bonsais i la filosofia oriental que ens ha acompanyat durant tot el viatge.

Cotó de sucre
Cotó de sucre

Fins aviat

Hem gaudit molt d’aquesta experiència. La relació qualitat/preu és excel·lent. El menú de 50€ que hem degustat té un treball enorme darrera. Segurament es tracta del restaurant més complet al que he anat en els últims anys.

Ens acomiadem dient Fins aviat, perquè segur que tornarem.

Més informació del restaurant:
https://www.casanovarest.com/

Pertany a l’Alt Penedès

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *