Masia de la Platja: tapes innovadores

Masia de la Platja s’adreça a un públic que valora les tapes creatives, les que van més enllà dels clàssics chocos o de les omnipresents braves. Un públic que veu les tapes com plats de qualitat que es comparteixen a la taula. Plats com, per exemple, el pop a la brasa amb all-i-oli negre i crispetes de patata que hem degustat. Bravo.

Tapes elaborades

El format de tapa elaborada ha estat, fins ara, l’assignatura pendent dels restauradors de Calafell. En aquest municipi sempre s’ha apostat pels clàssics, sense arriscar. I, en part, ho entenc. Calafell viu dels turisme familiar i tota la seva oferta està dirigida a aquest públic, amb plats fàcils, que agraden a tothom. Però qui diu que els nens no puguin gaudir amb un gofre de formatge de cabra, pernil ibèric i caviar de trufa negra? Els meus l’han devorat!

Tapes de cuina fusió

La carta de Masia de la Platja Tapes inclou plats amb ingredients propis d’altres cultures, especialment les orientals. Nosaltres hem provat les patates nipon, batejades amb aquest nom per la maionesa de wasabi que les acompanya.

Patates nipon al Masia de la Platja Tapes
Patates nipon

El gua bao és un entrepanet típic de Tailàndia que aquí serveixen amb ploma ibèrica i salsa tonkatsu, pròpia del Japó.

Gua bao amb ploma ibèrica i salsa tonkatsu al Masia de la Platja Tapes
Gua bao amb ploma ibèrica i salsa tonkatsu

Tapes innovadores i tapes clàssiques

La carta és un llistat heterogeni de plats , on es barregen tapes de tota la vida (si, aquí també tenen braves, però quines braves!) amb plats que inclouen ingredients inusuals (plàncton) o tècniques innovadores (nitrogen).

Lluç a la romana amb plàncton al Masia de la Platja Tapes
Lluç a la romana amb plàncton

També hem tastat les croquetes  de bacallà a la llauna.

Croquetes de bacallà a la llauna al Masia de la Platja Tapes
Croquetes de bacallà a la llauna

Tapes amb pedigrí: Masia de la Platja Restaurant

La família Guasch dirigeix dos espais: el Restaurant Masia de la Platja i Masia de la Platja Tapes. Situats un al costat de l’altre, tan iguals i tan diferents.

El Restaurant Masia de la Platja porta més de cinquanta anys com a referent de la cuina marinera a la Costa Daurada. Es tracta d’un clàssic que ha situat al poble de Calafell a les guies gastronòmiques. Masia de la Platja Tapes va obrir les seves portes fa només tres anys, però ja ha estat capaç de fer-se un nom. Tots dos espais comparteixen la filosofia de mimar el producte, i això el client ho agraeix i ho valora.

Ara bé, amb l’espai de Tapes, en Ramon Guasch ha trobat un nínxol de mercat (com es diu al marketing digital) i ha creat una proposta adreçada a un target (clients) amb la ment oberta a l’experimentació.

Més informació del restaurant:
http://masiadelaplatja.com/tapas-es/

Pertany al Baix Penedès

1 comentario de “Masia de la Platja: tapes innovadores”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *