Forn Alfons, la tradició més saludable

El Forn Alfons és un forn dels de tota la vida, on fan pa de veritat i pastes artesanes. A més, té una altra característica, i es que tots els productes que ofereixen són aptes per a vegans.

Però que ningú s’espanti, ja que tothom, tingui l’alimentació que tingui, pot gaudir d’aquests productes. Les seves pastes i coques no tenen res a envejar de les que es fan amb mantega i ou, tot el contrari, a mi em van semblar fins i tot més bones. I més saludables!

Aparador del Forn Alfons
Aparador del Forn Alfons

Cal Fonsu, com també es coneix el forn, és un establiment de llarga tradició familiar. L’Ada, membre de la cinquena generació al capdavant del forn, va decidir deixar la seva feina a la banca i dedicar-se al negoci familiar. Poc a poc, va anar introduint pans, pastes, coques i torrades molt variades i, també, va anar veganitzant els productes.

El forn és petit, motiu pel qual Ada obre tres dies a la setmana (dilluns, dimecres i divendres) i, els altres dies, elabora els productes a l’obrador.

Pa, pastes i coques al Forn Alfons

El Forn Alfons, situat a Llorenç del Penedès, podria semblar el típic forn de pa avorrit que trobem als pobles d’interior, on el producte és de qualitat però la varietat és inexistent. Però res més lluny de la realitat, ja que l’oferta de pans i pastes és excepcional.

Més enllà de l’oferta tradicional, també trobem productes divertits i que criden l’atenció. L’Ada ha sapigut adaptar-se a les noves tendències.

Varietat de magdalenes i panets
Varietat de magdalenes i panets

Cada dia trobem Pa de blat, d’espelta 100%, de cereals i llavors, Pa de motlle, Bastons, Llonguets, Panets de vi i sucre, Donuts, Croissants, Xuts, Canyes, Panets de brioix, Coca seca, Coca de brioix, Magdalenes d’espelta, Cookies d’espelta, Galetes d’arròs sense gluten i Muffins o pastís de la setmana.

Els dilluns, a més a més, podem trobar Pa d’espelta ecològica, de civada, de ceba, Croissants de xocolata i Coques salades.

Els dimecres fa Pa de sègol (50%), d’olives, Donuts amb xocolata i Torrades salades.

Els divendres, trobem Pa de nous i panses, de civada, de fajol (sense gluten), d’arròs (sense gluten), Coca de brioix amb xocolata, Ensaïmades, Focaccies i coques enramades.

Un petit tast

Feia molt de temps que no menjava pastes, ja que és molt difícil trobar pastes, coques i pastissos elaborats sense ingredients d’origen animal. Així que quan vaig estar davant de l’aparador ,amb la bona pinta que tenia tot, i vaig veure que tot era apte per vegans, em vaig emocionar i vaig demanar un parell de cada. Tenia ganes de tastar-ho tot!!

Magdalenes, panets, muffin, donut i berlines
Magdalenes, panets, muffin, donut i berlines

Vam comprar un Pa d’espelta, que estava molt bo. També vam comprar donuts i berlines farcides de xocolata. Ens vam posar les botes!

Els panets de mandarina i els de vi i sucre també ens van agradar molt, igual que les magdalenes d’espelta sense sucre amb llimona i lli i les d’espelta integral i garrofa amb xia, que estaven delicioses.

La traca final van ser el Muffins de civada i nabius. Brutals!!

Muffins de civada i nabius
Muffins de civada i nabius

També vam provar la muselina d’all negre de les torrades salades dels dimecres, que porten heura, pebrot, parmesà vegà i una base d’aquesta muselina. Ens va encantar!

Torrada d'heura, pebrot, parmesà vegà i muselina d'all negre
Torrada d’heura, pebrot, parmesà vegà i muselina d’all negre

Més informació: https://www.facebook.com/fornalfons

Pertany al Baix Penedès

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *