Calçotada vegetariana al Restaurant Masia del Pla

Ens trobem al febrer, plena època de calçots. Coincidint amb una visita que hem fet prop de Valls, hem decidit buscar un restaurant per fer una calçotada. El Restaurant Masia del Pla, al Pla de Santa Maria, ens ha semblat una bona opció.

Es tracta d’una masia típica catalana envoltada d’un jardí on pots fer l’aperitiu i la canalla pot jugar, protegida dels vehicles. Però el que ens ha fet triar aquest restaurant ha estat el fet que, a més del tradicional Menú de Calçotada, també ofereixen el Menú de Calçotada Vegetariana. Trobo que es tracta d’una iniciativa fantàstica, que demostra com la societat està normalitzant l’alimentació de les persones que volen reduir o eliminar el consum de carn.

Resultat d'imatges per a "calçot"

Menú Calçotada vegetariana al Restaurant Masia del Pla

Al Menú ens ofereixen Calçots sense límit amb la seva salsa. I, realment, podries menjar sense límit, perquè estaven molt ben fets i la salsa era molt bona.

Quan decideixes que ha arribat el moment d’aturar-te, et porten un plat amb patata al caliu, escalivada de pebrot i albergínia, carxofa i tomàquet a la brasa, espinacs a la catalana i fesols. En el nostre cas, no sé ben bé el motiu, però el plat no portava fesols. Vam caure de camí cap a casa i no vam poder preguntar.

Com a postres, taronja. El menú també inclou pa, aigua i vi de la casa, cava Brut Nature, cafè o infusió. El preu: 32.50€.

Ha estat el primer cop que he fet una calçotada vegetariana (sense afartar-me desprès de carn) i trobo que està força bé, però que hi ha aspectes a millorar. Nosaltres només vam menjar verdura, molt bona i saborosa, però l’àpat és incomplet. Suposo que amb els fesols, la nostra percepció hauria estat diferent.

I els vegans?

El Menú de Calçotada Vegetariana no està adaptat al veganisme. Els vins i caves que ofereixen al menú no són vegans. A no ser que les intencions siguin menjar calçots sense límit, el preu del menú no s’amortitza. Crec que surt més a compte demanar una teula de calçots (15€) per compartir entre dues persones i un altre plat de segon, potser també per compartir, com els fesols o carxofes a la brasa.

Només com a idea, el que estaria realment bé seria que, en el lloc de la carn, oferissin hamburgueses vegetals fetes a la brasa. I vins i caves vegans. I, posats a demanar, una crema catalana vegana, que dic jo que estarà inventada.

Calçotades vegetarianes en altres restaurants

Al Restaurant La Cucanya, de Vilanova i la Geltrú, pots degustar la Calçotada tradicional, la Calçotada Vegetariana i la Calçotada sense gluten.

A la Calçotada Vegetariana tens calçots, albergínia gratinada i carxofa a la brasa. Postres a triar. Aigua, vi i cafè. Preu: 36€. I tornem a estar en el mateix: quin fart de verdures!. Sobra verdura i falta llegum.

De tots els que he consultat, potser el més equilibrat és el Menú de Calçotada del Restaurant Mas Rabanell, de la Família Torres, a Sant Martí Sarroca.

Es tracta d’un unic menú de calçotada on, com a primer, tens la teula de calçots i, com a segons, pots triar entre diversos plats, entre els que es troben els fesols del ganxet amb bolets. Com a acompanyament, pebrot, carxofa, patata i amanida. De postres, fruita. Inclou aigua, vi i cafè. Preu: 35€.

No especifica si el vi és vegà. Com es tracta de Torres, no crec que hi hagi cap problema per portar un vi vegà, tot i que segurament no estarà inclòs al preu.

La Calçotada Vegana no existeix

Vaig llegir un article titulat «La calçotada vegana no existe» i em vaig posar a investigar el tema. Desprès de consultar molts menús de restaurants de calçotades, no he trobat cap menú clarament vegà. Temps al temps…

Pertany a Més enllà del Penedès

1 comentario de “Calçotada vegetariana al Restaurant Masia del Pla”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *