L’Arrosseria de Cunit, oda a l’arròs

Si t’agrada l’arròs, has d’anar a l’Arrosseria de Cunit. Xalaràs amb la varietat d’arrossos que hi ha per triar. Els voldràs provar tots. Els de tota la vida són un encert. I els de creació pròpia, tota una experiència.

L'Arrosseria de Cunit
L’Arrosseria de Cunit

La Carta de L’Arrosseria

Amb més de 30 plats diferents d’arrossos per triar, no cal dir que es tracta d’un restaurant especialitzat en aquesta gramínia. Amb noms tan suggerents  com Arròs “homenatge al porc ibèric” amb trompetes de la mort o com Arròs de ceps i ceba caramel·litzada acabat amb parmesà Reggiano Reserva i oli de tòfona blanca, queda patent que el xef de L’Arrosseria, l’Andreu Ruiz, és un cuiner innovador.

A l’apartat d’Arrossos mariners, destaquen per l’originalitat Arròs parellada de gambeta blanca de Vilanova al all cremat o Arròs de cloïsses de Carril i alga Codium . Els amants dels plats tradicionals no han de patir, no falten clàssics com  l’Arròs a la marinera.

Tampoc falten els arrossos caldosos i el peix (segons disponibilitat).

Menció especial als entrants, d’una qualitat a l’alçada dels arrossos. Els productes del mar venen de la Llotja de Vilanova i l’arròs, del Delta de l’Ebre (bomba pels arrossos secs i carnoli pels caldosos).

Arròs del dia

Els dies feiners al migdia tens l’opció de demanar un plat d’arròs del dia a un preu més econòmic. Pots triar entre un plat de fideuà o set plats diferents d’arròs. Nosaltres vam demanar  Arròs de galeres amb musclos i sípia de platja i Arròs mar i muntanya de pollastre de corral i gamba blanca de Vilanova amb musclos i sípia de platja. A L’Arrosseria juguen amb productes no tan comercials, com aquesta gamba blanca de Vilanova, que té molt bon gust.

Arròs mar i muntanya de pollastre de corral i gamba blanca de Vilanova amb
 musclos i sípia de platja de L'Arrosseria de Cunit.
Arròs mar i muntanya de pollastre de corral i gamba blanca de Vilanova amb
musclos i sípia de platja

Què puc dir d’aquest dels dos plats d’arròs que vaig tastar? Què estaven perfectes! L’arròs al seu punt, i el gust, exquisit. Un plaer.

I no hem d’oblidar les postres. En aquest restaurant, les postres tenen la importància que es mereixen. Un bon final et deixa un bon record. Nosaltres vam demanar Encenalls de pinya dolça de Costa Rica amb escuma de crema catalana cremada i Sopa de coco amb encenalls de pinya dolça de Costa Rica, feta amb llet natural de coco.  Postres d’alt nivell.

Encenalls de pinya dolça de Costa Rica amb escuma de crema catalana cremada de L'Arrosseria de Cunit
Encenalls de pinya dolça de Costa Rica amb escuma de crema catalana cremada
 Sopa de coco amb encenalls de pinya dolça de Costa Rica, feta amb llet natural de coco de L'Arrosseria de Cunit
Sopa de coco amb encenalls de pinya dolça de Costa Rica

El xiringuito de L’Arrosseria

El Restaurant L’Arrosseria es troba al Passeig Marítim de Cunit. Aquesta proximitat al mar l’han aprofitat donant vida a un clàssic de les nostres platges: el xiringuito.

Durant els mesos d’estiu obren un espai informal a la sorra on degustar els mateixos plats de qualitat que al restaurant. El nostre clima benigne ens permet gaudir d’aquest privilegi: un bon arròs a l’aire lliure, tocant la sorra i amb la mar de fons.

Millor restaurant a peu de platja de la Costa Daurada

Moltes vegades vaig als restaurants sense tenir una idea preconcebuda del que em trobaré. Aquest cop no ha estat el cas. Com a resident a la Costa Daurada, no em vaig poder estar de veure el programa de Tv3 Joc de Cartes, un concurs on es triava el millor restaurant a peu de platja de la meva costa. Participaven tres restaurants. A un d’ells, La Cuina de la Marga, ja havia estat (i he tornat a anar fa poc aquí). Els altres dos no els coneixia. Va guanyar L’Arrosseria i va despertar la meva curiositat (imagino que, com a mi, a molta gent).

A través del programa vaig conèixer l’Andreu Ruiz, el preparadíssim xef, i la Carme Garcia, una experimentada sommelier, parella professional i personal que porten L’Arrosseria des de fa uns quant anys. La filosofia del restaurant, el seu funcionament i les opinions dels altres participants també quedaven reflectits al concurs.

La meva opinió

Fent una petita comparació dels dos restaurants del concurs als que he anat, valoro més alt l’espai de La Cuina de la Marga (sense tenir en compte la cuina). La relació amb el Passeig Marítim està millor resolta, amb un accès clar i més agradable visualment. Cadascun té el seu estil, amb un toc elegant, però l’interiorisme de La Cuina de la Marga té més personalitat. Em va sorprendre compartir la sala a L’Arrosseria amb persones que venien de la platja amb el ‘pareo’ i el banyador mullat, tot i poder anar al xiringuito, que seria el més adient.

En quant a l’arròs, tots dos eren molt bons. Potser el de L’arrosseria estava més al seu punt. I el servei i el preu, bastant similar. A tots dos tornaré i tots dos recomano.

I, per acabar, com diuen a L’Arrosseria: Have a rice day!!

Més informació:
https://www.larrosseria.com/ca/

Pertany al Baix Penedès

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *